Extra ondersteuningDe intern begeleider (IB)

De intern begeleider is verantwoordelijk voor het ondersteuningsbeleid op school. De ib-er coördineert de interne en externe ondersteuning. Ze heeft contact met stakeholders: schoolmaatschappelijk werkster, de onderwijsondersteuner van het Samenwerkingsverband, wijkteams, de therapeuten en specialisten.

Ergotherapie

Mocht uw kind extra ondersteuning nodig hebben op het gebied van fijne- of grove motoriek of als er problemen zijn in de sensorische informatieverwerking, prikkelverwerking of het plannen en organiseren van hun taken dan is er de mogelijkheid dat uw kind bij ons op school middels ergotherapie geholpen wordt. 
Wij werken samen met KInderergotherapie Vathorst. 
Helaas kunnen wij op dit moment deze extra ondersteuning niet aanbieden, vanwege personeelstekorten. 

Jeugdgezondheidszorg

Eén of twee keer per jaar komt de schoolarts naar de algemene gezondheid van uw kind kijken. Er is daarbij altijd extra aandacht voor ogen, oren, lengte en gewicht. Ouders worden uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.  Iedere zes weken is de jeugdverpleegkundige en jeugdarts op school aanwezig. 

De Gedragstolk

Indien wij vragen hebben over de ontwikkeling of het gedrag van uw kind werken wij samen met de Gedragtolk. Zij denken mee om uw kind de beste begeleiding te bieden. 

Samenwerkingsverband De Eem

Samenwerkingsverband de Eem coördineert alle financiële middelen voor de extra begeleiding van leerlingen. Wereldwijzer taalklassen kan de hulp in roepen van de onderwijsondersteuner van het SWV op het gebied van extra begeleiding of de mogelijkheid van plaatsing op gespecialiseerde scholen. Informatie over het Samenwerkingsverband is te vinden op www.swvdeem.nl.

JOSEE: steunpunt passend onderwijs in de regio Eemland

Heb je vragen over passend onderwijs of loop je vast op school dan kun je terecht bij het jeugd- en oudersteunpunt Eemland: JOSEE. Op www.josee.nu vinden jeugdigen (van 4 tot 18 jaar) en hun ouders en verzorgers toegankelijke, objectieve informatie over passend onderwijs. De medewerkers van JOSEE denken met je mee, geven informatie en kunnen je in contact brengen met de juiste personen en instanties.
Ook kun je vragen over je eigen specifieke situatie voorleggen aan JOSEE. Wil je persoonlijk advies of steun, dan heeft JOSEE een aantal spreekuren per week, waarvoor je online eenvoudig een afspraak kunt maken. Je kunt JOSEE ook gewoon bellen tijdens de spreekuren. JOSEE werkt onafhankelijk en objectief. Vragen kunnen anoniem gesteld worden.

Contact
Bel: 033 – 30 30 488 Mail: contact@josee.nu Voor het maken van een afspraak klik hier
De actuele spreekuur tijden vind je op de website: www.josee.nu
JOSEE is gesloten tijdens de schoolvakanties van de regio Midden-Nederland.
Wereldwijzer
Taalklassen

Contact

Wereldwijzer Taalklassen
Engweg 3D
3828 CJ Hoogland

Tel.: 033 4722838
E-mail: directie.wereldwijzer@meerkring.nl

Plan route

Aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden?
Mail dan naar: aanmelden.wereldwijzer@meerkring.nl

Helaas kunnen wij op dit moment geen leerlingen plaatsen.
U kunt wel een afspraak maken voor een intake gesprek, waarbij dan de mogelijkheden met u kunnen bespreken. 


Meerkring

Wereldwijzer taalklassen is aangesloten bij Meerkring, stichting voor primair onderwijs Amersfoort. Wil je werken in het basisonderwijs in Amersfoort, heb je een vraag of ben je benieuwd wat Meerkring precies doet? Kijk dan op www.meerkring.nl

 Lees verder